Martha Bakt Lokaal

MARTHA BAKT LOKAAL

 

Elke donderdagochtend, als de houten deuren van Korenmolen de Zandhaas in Santpoort opengaan, heb ik ze precies op tijd klaar;

  • Unieke mueslibroodjes van eenkoorn (einkorn), met in earl-greythee gewelde zuidvruchten, sesam, zonnebloempitten, pompoempitten, havervlokken en specerijen. Eenkoorn is de moeder van alle graansoorten, het oergraan bij uitstek. Bakken met eenkoorn is niet eenvoudig, het vraagt extra aandacht en ambacht.
  • Verrukkelijke hazelnoot-mueslikoeken, zonder suiker, ei, koemelk of tarwe maar boordevol pure ingrediënten zoals hazelnoten, amandelen, havervlokken, dadelstroop, ahorn, zonnebloempitten, cranberry, lijnzaad, kokos, rijstemeel.
  • Rijk gevulde appelbroodjes van eenkoornmeel, tarwebloem, specerijen, rozijnen en appel.

 

 

ETMAALBROOD

 

De unieke broodjes heten Etmaalbrood want ze hebben 'een etmaal' mogen rijzen. Ze zijn van vers steengemalen meel gebakken en afkomstig van oeroude graanrassen. Zoals het heel vroeger gebeurde. Het brood smaakt zo goed omdat het deeg alle rust en aandacht heeft gekregen die het van nature nodig heeft. De gluten zijn op deze wijze volledig (en niet geforceerd) uit-ontwikkeld en de smaak is daardoor optimaal.

Jij, neem je spelt, gerst, bonen en linzen, gierst en eenkoorn; doe ze in één pot,

en maak er voor jezelf een brood van;

het aantal dagen dat je op je zij zult liggen, driehonderdnegentig maal een dag,

zul je dat eten.

 

Ezechiël 4:9

Copyright © All Rights Reserved MARTHA KOOKT LOKAAL 2018