Martha Bakt Lokaal

MARTHA BAKT LOKAAL

Iedere donderdagochtend, als de houten deuren van Korenmolen de Zandhaas in Santpoort opengaan, haal ik ze vers uit de oven:

  • Mueslibolletjes van eenkoornmeel met in earl-greythee gewelde zuidvruchten, sesam, zonnebloempitten, pompoempitten, havervlokken en specerijen.
  • Hazelnoot-mueslikoeken, zonder suiker, ei, koemelk of tarwe maar boordevol pure ingrediënten zoals hazelnoten, amandelen, havervlokken, dadelstroop, ahorn, zonnebloempitten, cranberry, lijnzaad, kokos, rijstemeel.
  • Appelbroodjes van eenkoornmeel, tarwebloem, specerijen, rozijnen en appel natuurlijk.

 

EENKOORN (einkorn / triticum monococcum)

Eenkoorn is de moeder van alle graansoorten, het oergraan bij uitstek. Bakken met eenkoorn is niet eenvoudig, het vraagt extra aandacht, tijd en ambacht.

 

ETMAALBROOD

De unieke broodjes heten Etmaalbrood want ze hebben 'een etmaal' mogen rijzen. Ze zijn van steengemalen meel gebakken, afkomstig van oeroude graanrassen. Zoals het heel vroeger nog gebeurde. Het brood smaakt zo goed omdat het deeg alle rust en aandacht heeft gekregen die het van nature nodig heeft. De gluten zijn op deze natuurlijke wijze volledig (en niet geforceerd of met additieven) uit-ontwikkeld. De smaak en vertering is daardoor optimaal.

Jij, neem je spelt, gerst, bonen en linzen, gierst en eenkoorn; doe ze in één pot,

en maak er voor jezelf een brood van;

het aantal dagen dat je op je zij zult liggen, driehonderdnegentig maal een dag,

zul je dat eten.

 

Ezechiël 4:9

Copyright © All Rights Reserved MARTHA KOOKT LOKAAL 2018