Over

Ik houd van de kracht en de menselijke verbinding die uitgaat van het koken van gezonde, verrukkelijke maaltijden met lokale ingrediënten, geserveerd in grote schalen en samen aan tafel eten, genieten en praten.

 

Naast het koken kan je me het hele jaar door ook vinden in de biologische moestuin van Leo Buis. Ik werk het liefst met de verse groenten, kruiden en eetbare bloemen rechtstreeks van dit land. Vervolgens bereid ik ze met veel plezier en volle aandacht. Op deze wijze krijg ik diepte in de smaak van mijn gerechten.

 

In 2007 begon ik als lokale producent van 'MARTHA’S SOEPEN traiteur in bijzondere soepen' en verzond wekelijks de achtergrondverhaaltjes over 'de verse soep van de week' naar mijn fans.

 

In 2015 heb ik mijn activiteiten uitgebreid naar MARTHA KOOKT LOKAAL, het koken van smaakvol vers eten voor groepen.

 

November 2016 is mijn kookboek uitgekomen SOEP HET JAAR ROND. Recepten, achtergrondverhalen, fotografie, uitgeverij - allemaal van eigen hand. Te koop via deze website.

 

 

Martha van Nederpelt

 

Meer weten over mijn visie op ons eten?

Zie mijn lezing 'Voeding van de grond naar de mond'.

Of lees het begin van de Boeddhistische visie van Dogens 'Aanwijzingen voor de kok' (vertaald door Maurice Knegtel).

Of kijk op: Martha's Soepen, Held van ZTRDG.

 

Ik viste in een klein meertje waar nooit eerder door iemand was gevist, en ving twaalf grote regenboogforellen. Bij het kampvuur in de gloeiende houtskool aten we ze op, de man een vis, zonder iets erbij. De vis was dieprood en voor de eerste en denk ik enige keer in mijn leven besefte ik wat een krachtige en toch subtiele smaak een wilde, volkomen verse forel heeft.

 

uit: ROALD DAHL’S kookboek

 

Copyright © All Rights Reserved MARTHA KOOKT LOKAAL 2018